Изпълнител на проекта е Ай Ви Сейлингс ООД – строителна компания, която вече 20 години доказва своя професионализъм и коректност.

BIZANTINA пресътворява историята на Варна в камък, зеленина и стъкло. Вложените в сградата материали и технологии покриват най-високите стандарти в жилищното строителство.

Ниската част е паметник на културата и се реставрира по проект, одобрен на Националния институт за недвижимо културно наследство. В нейния обем са разработени 4 ателиета на две нива с озеленен вътрешен двор към всяко от тях.

Новият вертикален обем от сградата е 9 жилищни етажа с по два апартамента на етаж и два офиса на първи нежилищен етаж. Високото тяло е с окачена капачкова фасада CW50 на REYNARS с вградени отваряеми части дограма със скрит обков – CS77 на REYNARS, плътни части lackobel – бял, цвят cool white, брюстунг зони lackobel – бял, цвят cool white и reynobond цвят tender oak. С тройния стъклопакет planistar sun 8mm /4.4.2 триплекс на SaintGobain без допълнително затъмняване са постигнати едни от най-високите изолационни показатели – коефициент на топлопроводимост 1.0 W/m2K и индекс на шумоизолация 37 dB.

Преградните стени и предстенни обшивки в апартаментите са изпълнени по системата на KNAUF W115+1. В подовите замазки е добавена шумоизолационна мембрана на Weber срещу ударен шум. Входната врата е луксозна, блиндирана с четиристранно заключване. Терасите на апартаментите са остъклени и включени в обема на сградата, с двоен под гранитогрес/декинг с топло и хидроизолация. Те са отделени със стъклени преградни стени от апартамента и визуално включени в неговия обем. Климатизацията може да се реализира с мултисплит-едно тяло или отделни климатици, като нишата за климатиците е извън апартамента, в обема на сградата – на полуетажна стълбищна площадка.

Част от луксозно изпълнените общи части на BIZANTINA е единствената във Варна зелена жива Покривна градина с площ от 270 м2, разположена над ателиетата, достъпна за всички собственици. Покривните плочи са изградени с три нива на хидро и топлоизолация, която ги прави на практика вечни. Паркинга е полуподземен на две нива с общо 29 паркоместа. Това е първата сграда във Варна, в която всяко паркомясто е с възможност за персонално зареждане на електромобил чрез свързаност към ел. инсталацията на апартамента.